Over Tinta Bossa

  Tinta Bossa is zon. Tinta Bossa is kleur. Tinta Bossa is warmte.
Tinta Bossa is sfeer. Tinta Bossa is passie.
Tinta Bossa is bossa nova

***  

   

Tinta Bossa is in 2007 ontstaan uit de combinatie piano en zang. Al spoedig werd dit uitgebreid met percussie en contrabas. In die samenstelling zijn er vele mooie optredens geweest door heel Nederland, waaronder het internationale festival Dias Latinos in Amersfoort. Er is ook een CD uitgebracht met de titel : 'Felicidade'  Sinds 2011 vormt het Bossa Nova instrument bij de uitstek, de gitaar, de begeleiding van Tinta Bossa. Zang en gitaar vormen sindsdien de basis van Tinta Bossa.  Daarnaast werkt Tinta Bossa geregeld samen met percussie en contrabas.
 
 
 CD : Caminho do Coração 
Fragmenten plus lyrics : Audio / Video ♫
 
 
 
                                                   
Tinta Bossa heeft in haar bestaan een uitgebreid repertoire opgebouwd. Het werk van Jobim staat daarin nog steeds centraal, maar ook stukken van Nelson Faria, Jorge Ben, Joao Gilberto, Luiz Bonfa en eigen composities staan op het programma. Door de uitgekiende arrangementen en de enthousiaste presentatie verzorgt Tinta Bossa een gloedvol avondvullend concert. Bij een diner, festival,een huwelijk of een bedrijfsfeest komt de zonnige muziek van Tinta Bossa volledig tot zijn recht.
Tinta Bossa verzorgt ook 'kleine' optredens aan huis, bijvoorbeeld als verjaardags - kadootje !


 
 
Tinta Bossa is ideaal voor  warme sfeervolle (achtergrond -) muziek bij feestjes,recepties, openingen van exposities,in restaurants, congressen en dergelijke.

Voor een zwoele avond of een zonnige samba: Tinta Bossa!

.........